APP

Al enige jaren is er de ‘Leerpodium ELO’ App. Deze app is voornamelijk bedoeld voor studenten. Hier vinden ze de meest noodzakelijke functies. Bijna alles wat een student zou moeten doen voor school is via de App te realiseren.
De student kan zo op Android en Apple telefoons en tablets aan de taken werken die klaar zijn gezet. Het grote voordeel is natuurlijk dat de student altijd aan zijn opdrachten kan werken.

       

 

Altijd en overal

Het werken op de app kan dus goed van pas komen als er geen ICT lokaal beschikbaar is. Of als er te weinig werkende PCs zijn. Een situatie die helaas nog maar al te vaak voorkomt. Al is dat niet altijd de schuld van de school. Maar bovendien biedt het ook nieuwe kansen bv in de gymzaal of tijdens een excursie.

     

CKV

Als een student voor CKV een voorstelling bezoekt kan die foto’s/film/geluidsopnames maken en deze rechtstreeks op zijn portfolio plaatsen. Daarvoor is een versimpelde editor in gebruik waar alleen tekst kan worden geschreven, zonder opmaak, en media aan kan worden toegevoegd.
Thuis, of op school kan deze altijd verder worden uitgewerkt. Maar omdat ook datum en tijd worden geregistreerd, is het altijd duidelijk of de student de voorstelling daadwerkelijk heeft bezocht. Dit als eventuele bewijsstuk voor de inspectie.

LO

Op het veld of in de gymzaal zou een student zijn prestaties tijdens het sporten kunnen filmen of fotograferen en hier later op reflecteren, eventueel aan de hand van een rubric. Is bijvoorbeeld de afsprong tijdens het hoogspringen goed gegaan?

           

Een ander voordeel van een app is natuurlijk ook dat de student niet elke keer opnieuw hoeft in te loggen, maar meteen aan het werk kan.

Portfolio

Vanuit de App kan een student ook bij zijn/haar portfolio komen. De websites van WordPress zijn volledig responsive en een student kan dus verder met ontwerpen of vullen.