Aan de hand van feedback van docenten en studenten wordt voortdurend gewerkt aan de ontwikkeling van onze Leerpodium ELO en APP.
Hieronder in het kort de laatste verbeteringen:

NB. voor een aantal van deze functies geldt dat deze alleen in overleg met de klant worden geactiveerd.

Taken/werkvormen

Verbeterde interface voor het werken met groepen. Mogelijkheid om meerdere groepen in 1 keer aan te maken.

Toevoegen van bronnen aan een vak/project vanuit de bronnen bibliotheek.

Flashcards verbeterd en mobielvriendelijk gemaakt. Test-modus toegevoegd waarmee studenten zichzelf kunnen testen met flashcards. Rapportage voor docenten van de scores van studenten.

Werkvorm gegevenslijst bijhouden aangevuld met een optie om de leerlingen te laten kiezen uit een vooraf gevulde lijst, bv. een literatuurlijst.

Nakijken

Beter formulier bij het nakijken: bestanden en media kunnen toevoegen in het feedback veld. Per taak in te stellen: optie waarmee docenten elkaars beoordelingen kunnen bewerken / aanpassen / aanvullen.

Twee manieren van nakijken:
1. Per taak alle uitwerkingen van de studenten
2. Per student alle uitwerkingen van alle taken

Optie om een e-mail notificatie te versturen bij het plaatsen van een beoordeling aan de student(en).

Media

Optie om Apple Quicktime movie bestanden (.mov) te laten converteren naar het voor browsers geschiktere formaat mp4 zodat deze direct af te spelen zijn, in plaats van eerst moeten worden gedownload.

App

Nieuwe versie van de Leerpodium app, met betere functies voor het plaatsen van uitwerkingen met media: plaatsen van foto/video rechtstreeks vanaf device. Ipad versie toegevoegd.

Berichten

Bij het plaatsen van een bericht in een vak/project kunnen aanvinken aan welke rol(len) in het vak/project een e-mail notificatie wordt verstuurd. Het reply-to adres wordt nu juist gevuld met het e-mail adres van de verzender.

Agenda / roosterfunctie

Onbeperkt aantal agenda’s kunnen aanmaken. Per agenda in te stellen wie gebeurtenissen mogen plaatsen: studenten en/of docenten. De eerstkomende tien gebeurtenissen kunnen zichtbaar worden gemaakt in een blok op de voorpagina. Gebeurtenissen kunnen uit vakken/projecten komen, waarmee een persoonlijk rooster kan worden getoond in ‘mijn agenda’.

Aanvullende functies voor roosteren / plannen binnen Leerpodium, inclusief lokalen- en jaarplanning. Functies voor boeken/reserveren van lokalen/ruimten. Te koppelen met externe (outlook/gmail/.etc) agenda’s.

Beheer

Interface voor beheerders voor het zelf kunnen toevoegen / bewerken en verwijderen van docenten en studenten.

Beheerders kunnen omschakelen naar een ander account. Zo kunnen ze dus, als er iemand problemen heeft, zelf als die persoon inloggen en de mogelijke problemen zelf zien. Deze optie is alleen beschikbaar in overleg met de klant.

Indien gewenst kunnen docenten standaard de rol gast krijgen in alle vakken/projecten. Zo kunnen ze meekijken in andere vakken/projecten (taken/activiteiten), maar zonder de uitwerkingen van studenten te zien.

Performance

Verder is hard gewerkt aan het verkorten van de laadtijden. Dit wordt de komende tijd verder opgepakt met een hoge prioriteit.