Nieuwsbrief

Wat is een nieuwsbrief?

Een digitale nieuwsbrief is een simpele en leuke manier om te communiceren over wat speelt binnen de school. Het kan bijvoorbeeld geplaatst worden op de schoolwebsite. Bezoekers abonneren zich met hun e-mailadres. Zij krijgen de nieuwsbrief automatisch in hun inbox. Zo wordt een groot aantal mensen tegelijkertijd op de hoogte gebracht van nieuwtjes. Bezoekers kunnen zich ook makkelijk weer uitschrijven. De inhoud en de vormgeving worden gedaan door de school.

De voordelen op een rijtje

  • Altijd overal nieuwtjes lezen
  • Automatisch een groot publiek bereiken
  • Zelf content beheren
  • Levendige inhoud door multimedia
  • Eenvoudig in- en uitschrijven

Voorbeelden uit de praktijk

keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_left

Nieuwsbrief RPO Rijnmond

RPO Rijnmond

Casestudy

RPO-Rijnmond staat voor Regionale samenwerking voor het Professionaliseren en Opleiden van leraren in Rijnmond. Het is een opleidingsschool voor eerste- en tweedegraads docenten. Daarnaast zorgen ze voor professionalisering van startende en ervaren leraren en schoolleiders.

Via de website, mede ontwikkeld door Leerpodium, wordt de nieuwsbrief RPO Rijnmond verstuurd. De content wordt verzorgd door RPO Rijnmond. Zo worden Best Practices en interessante linkjes met elkaar gedeeld. Een evenementenagenda met een interactieve kaart van de locatie, houdt bezoekers op de hoogte van interessante bijeenkomsten. Ook kunnen zij reageren op stellingen. In de toekomst wordt gekeken naar de aansluiting van studenten.

In het dashboard van de nieuwsbrief RPO Rijnmond kunnen de beheerders rapporten bekijken over de nieuwsbrief. Zo kan men allerlei statistieken zien over de de nieuwsbrief en haar leden. Automatisch wordt bijgehouden wie bijvoorbeeld nieuwe leden zijn, aan hoeveel personen de nieuwsbrief is verstuurd en aan hoeveel personen de nieuwsbrief verkeerd is afgeleverd. Deze statistieken helpen om het resultaat van de nieuwsbrief nauwlettend te volgen.

Nieuwsbrief RPO Rijnmond in beeld

Nieuwsbrief Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

ahk_theaterschool_logo     ahk2
Casestudy

De Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) maakt gebruik van onze digitale portfolio’s en heeft een aparte website voor de redactie van de nieuwsbrief. De studenten die zich vrijwillig hebben aangemeld, zijn toegevoegd als redactieleden. Studenten dragen posts aan en de redactie selecteert hieruit. Tot slot voegt de opleiding zelf nog nieuws toe en wordt het verzonden aan alle leden.

Bekijk de nieuwsbrief online

Nieuwsbrief in beeld

AHK Nieuwsbrief
Een voorbeeld van de nieuwsbrief van de opleiding Theaterdocent