We werken voortdurend aan onze leeromgeving.
Aan de hand van vragen en opmerkingen van docenten die ermee werken, worden nieuwe functies uitgerold en bestaande toepassingen verbeterd.
Takenbeheer
In de loop van een jaar kunnen er binnen een bepaald project behoorlijk wat taken door een docent worden uitgedeeld. Dat kan natuurlijk aan complete klassen zijn, maar ook aan groepen leerlingen.
De laatste tijd hebben we ons bezig gehouden aan een betere manier de administratie van deze taken te verbeteren.
Overzicht
De rapportage was al de plek om als docent een goed overzicht te krijgen over de uitstaande taken.
De afbeelding hierboven toont een rapportage van een klas voor een aantal taken die in een bepaalde periode zijn uitgedeeld. Een leeg bolletje betekent dat de betreffende leerling voor die taak nog niets heeft ingeleverd.
Een oranje bolletje betekent dat een leerling iets heeft ingeleverd maar dat het werk nog niet is nagekeken. Een rood bolletje staat voor nagekeken, maar als onvoldoende geacht, een groen bolletje is dan voldoende of zelfs goed.
Meer goed nieuws
Voor docenten
Maar er is nog meer aan gedaan om het taakbeheer te versimpelen. Een docent kan naar de taken van een bepaald project gaan. Daar is een lijst met taken te zien die zijn aangemaakt en uitgedeeld.
In een oogopslag kan de docent zien bij welke taken er nog werk is dat nagekeken moeten worden, en hoeveel dat er zijn.
Als de docent op de taak klikt opent de taak met de leerlingen onder elkaar (in dezelfde volgorde als bv Magister).
De docent klikt op de blauwe pijl en kan voorts van boven naar beneden de lijst met ingeleverd werk na gaan kijken. Als de taak op Leerpodium is uitgewerkt hoeft hij niets te downloaden. Ook afbeeldingen en filmpjes zijn direct zichtbaar.
Voor de leerlingen
Leerlingen klikken op ‘Mijn taken’ en zien drie tabbladen. De eerste is het werk dat zij nog moeten maken.
Het tweede blad toont werk dat is ingeleverd, maar nog niet nagekeken.
En tenslotte het laatste tabblad dat het beoordeelde werk toont.
Bij Leerpodium denken we dat we onze eindgebruikers weer enkele handelingen hebben kunnen besparen en het netwerk weer een stap gebruiksvriendelijker en overzichtelijker.