Presentatie Kunstmagneet

20151016_142800

Marjolein Gijzel gaf vandaag een presentatie over hoe zij het platform In de Wolken voor Kunstmagneetscholen in haar muzieklessen gebruikt. Zij is docent aan de Eerste Nederlandse Buitenschool, een school voor leerlingen met een ontwikkelingsstoornis of internaliserende psychiatrische problematiek. De school ligt in een prachtige bosrijke omgeving. Een verademing voor de twee stadse vennoten van Leerpodium, die haar vergezelden op deze trip.

 

20151016_141233

 

Het was supertof om haar enthousiasme te horen over In de Wolken en hoe zij er mee omgaat. Zij zet thuis het digitale lesmateriaal klaar en start alle geluidsfragmenten en tablatuur op in de klas, met behulp van een digibord.

“Je hoeft eigenlijk maar één keer echt te investeren en daarna heb je altijd je lesmateriaal paraat. Ik kan elke school binnen lopen en altijd mijn lessen afdraaien.”

Door de splitsing in een schoolsite en een site voor thuisgebruik, kunnen docenten materiaal klaarzetten voor de les, maar ook aanvullend materiaal toevoegen, zodat leerlingen thuis verder kunnen oefenen. Als leerlingen vragen: “Oh, mogen we dat filmpje nog een keer zien? Dat was echt grappig!”, dan zegt Marjolein dat ze het thuis zoveel kunnen bekijken als ze willen. Dan kunnen ze het ook nog aan hun ouders laten zien, als ze willen.

Marjolein is creatief geweest met de invulling van het digitale lesmateriaal. Zij heeft een liedje opgenomen dat ze tijdens haar les heeft geoefend met de leerlingen. Het geluidsfragment heeft ze op de ELO geplaatst.

“Nu kunnen de ouders thuis precies horen wat we in de klas hebben gedaan.”

20151016_130022Leerpodium was aanwezig om eventuele technische vragen te beantwoorden en andere mogelijkheden met de ELO te bespreken.

Helaas waren tijdens de presentatie niet zoveel mensen komen opdagen. Maar ondanks dat, hebben we een leuke middag gehad.

Zie ook ons eerdere blogbericht van 2 september over de Kunstmagneetscholen.