Webdesign en webdevelopment

Wat zijn webdesign en webdevelopment?

Webdesign en webdevelopment houdt in: het vormgeven van een website en de technische realisatie daarvan. Het is niet alleen het ontwerp van de pagina, maar ook de navigatie, structuur en interactie.

WordPress, de software die wij gebruiken, biedt honderden thema’s en templates. Daarmee kan de gebruiker een thema kiezen waarbij alles al is vormgegeven, zoals de kleuren, lettertypes, navigatiemenu’s en dergelijke. Het is ook mogelijk om het allemaal aan te passen aan eigen voorkeuren. Dat kan met bestaande plug-ins, of het zelf schrijven daarvan. Onze technici zijn hierin gespecialiseerd. Daarom kunnen wij eigen digitale toepassingen bedenken, ontwerpen en implementeren.

De kracht van WordPress is het grote aantal gebruikers. Inmiddels 1 op de 4 websites op het hele internet is gemaakt met deze software. Omdat het open source is, mag iedereen het gratis gebruiken en aanpassen. Dat betekent dat een grote groep gebruikers ook altijd softwarecode aan het verbeteren en aanvullen is. WordPress is dus een duurzame keuze: in de toekomst zal het nog steeds gebruikt en verbeterd worden.

Onze websites zijn responsive: ze passen zich automatisch aan aan het gebruikte device. De websites zijn dus makkelijk te gebruiken op desktops, laptops, tablets of smartphones.

De voordelen op een rijtje

  • Maatwerk
  • Ontwerp en inplementatie nieuwe digitale toepassingen
  • Grote groep gebruikers
  • Zelf content maken
  • Integratie met uw systeem
  • Koppeling met apps e.d.
  • Multimedia

Voorbeelden uit de praktijk

keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_left

Webdevelopment RPO Rijnmond

RPO Rijnmond

Casestudy

RPO-Rijnmond staat voor Regionale samenwerking voor het Professionaliseren en Opleiden van leraren in Rijnmond. Het is een opleidingsschool voor eerste- en tweedegraads docenten. Daarnaast zorgen ze voor professionalisering van startende en ervaren leraren en schoolleiders.

Leerpodium heeft de website ontwikkeld, op basis van een ontwerp van Heleen Groeneweg en de tekst van Anja de Zeeuw. Via de website wordt ook een nieuwsbrief verstuurd. Voor meer informatie over een nieuwsbrief, klik hier.

 

Bekijk de website online

Webdevelopment RPO Rijnmond
Liesbeth Bloeme presenteert website op kennismakingsdag RPO Rijnmond (R Keus)

RPO Rijnmond in beeld

Schoolwebsite Gymnasium Haganum

gymnasium haganum
Casestudy

Het Gymnasium Haganum informeert haar bezoekers via een op maat gemaakte openbare schoolwebsite. Bijvoorbeeld over de visie van de school, foto’s van het gebouw, de aanmelding voor nieuwe leerlingen en contactgegevens. Potentiële werknemers kunnen naar vacatures zoeken. De school plaatst ook nieuwtjes op de website. Zo houdt de school de website zelf actueel. Met behulp van een helpdesk worden technische vragen snel beantwoord. In 2016 heeft de schoolwebsite een nieuwe stijl gekregen, dankzij het ontwerp van Jos Agasi.

Bekijk de website online

Het Gymnasium Haganum maakt gebruik van een netwerk aan websites, die allemaal een ander doel hebben. Klik op onderstaande toepassingen om meer te weten komen over de verschillende toepassingen die op deze school gebruikt worden.

Schoolwebsite in beeld

Schoolwebsite
Oud ontwerp van de schoolwebsite
Schoolwebsite
Nieuw ontwerp van de schoolwebsite, ontworpen door Jos Agasi

Particuliere website Pakschuit Nooit Gedacht

Casestudy

Voor de vereniging ‘Pakschuit Nooitgedacht’ is een website op maakt gemaakt. De website is bedoeld om geïnteresseerden op de hoogte te houden van de pakschuit. De website heeft een inschrijfsysteem met agenda, zodat vaartochtjes georganiseerd kunnen worden. Ook kunnen liefhebbers ‘vrienden’ worden. De vereniging maakt zelf de content.

Bekijk de website online

Pakschuit Nooitgedacht in beeld

Homepagina
Homepagina
Blog
Blog
Contactformulier
Contactformulier
Vriendenpagina en aanmelding
Vriendenpagina en aanmelding