Nieuwe app voor Epas workspace

Leerpodium is ontwikkelaar van de digitale workspace van EPAS (European Parliament Ambassador Schools). Zodoende was ik gisteren te gast in het Huis van Europa in Den Haag. Drie groepen studenten van Cibap Zwolle waren er om de apps te presenteren die ze in opdracht van EPAS hadden ontwikkeld. Hun opdracht was om het bestaande lesmateriaal over het Europees Parlement aantrekkelijk en toegankelijk te maken voor een jong publiek. We kregen drie heel verschillende invalshoeken te zien zodat het eigenlijk onmogelijk was om een winnaar aan te wijzen.

Eentje was heel speels en gericht op de hogere klassen van het basisonderwijs lage klassen VO. Een ander was clean en meer zakelijk en zou met zijn uitgebreide informatie in de hogere klassen van het VO goed inzetbaar zijn. En de laatste was heel beelden en zou aantrekkelijk kunnen zijn voor een vrij brede groep leerlingen.

De bedoeling is nu om alle drie de apps via de Workspace toegankelijk te maken zodat ze in het werkveld gebruikt kunnen worden en dan te kijken hoe de verschillende apps door de eindgebruiker worden beoordeeld.

Alle drie de groepen hebben er keihard aan gewerkt (inclusief nachtwerk) dus hulde aan alle studenten en aan de school voor de manier waarop ze dit alles voor elkaar hebben gekregen.