Mediawijsheid in po

Mediawijsheid op de basisschool
Ontworpen door Freepik

Ben je als leerkracht ook zo benieuwd hoe je mediawijsheid op de basisschool geeft? Met deze basiscursus leer je in vier uur de grondbeginselen van mediawijsheid en krijg je handvatten om met lesmateriaal aan de slag te gaan.

Wat leer ik in de workshop Mediawijsheid op de basisschool?

Je leert wat mediawijsheid inhoudt en welke thema’s actueel zijn.  Per thema ga je aan de slag met een casus om de wifi generatie te herkennen en begrijpen. Je krijgt handvatten om gericht met bestaand gratis lesmateriaal te werken. Je leert hoe je het succes van mediawijsheid op de basisschool vergroot. Tot slot krijg je onderwijstrends mee die momenteel een grote rol spelen en het onderwijs van de toekomst enorm gaan beïnvloeden. Bekijk de preview in de Prezi hieronder.

Voor wie is de workshop Mediawijsheid op de basisschool?

De workshop is bedoeld voor leerkrachten op de basisschool die weinig tot geen kennis hebben van mediawijsheid. Onze mediacoach heeft deze workshop thuis gegeven aan een leerkracht die behoefte had aan bijscholing. Het is ook mogelijk om met een team leerkrachten gezamenlijk de workshop te volgen.

Wat kost de workshop Mediawijsheid op de basisschool?

Wij bieden deze workshop op maat aan. De kosten zullen daarom verschillen per bijeenkomst. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

De workshop wordt aangeboden door Eva Leurink, gecertificeerd mediacoach.

Nationaal Keurmerk Mediawijsheid