Leerpodium Jakarta 2!

IMG_20150210_124527aEen afgevaardigde van Leerpodium is deze week opnieuw naar het verre Jakarta gereisd. Daar vond de kick-off plaats voor de tweede groep Indonesische ambtenaren van het Dutch Training and Exposure Program (DUTEP).

Wat was dat DUTEP ook alweer? Om ons geheugen weer even op te frissen: het programma is een samenwerkingsovereenkomst tussen partners uit Rotterdam en Jakarta om kennis uit te wisselen over watermanagement. Jakarta kampt jaarlijks met heftige overstromingen en dit is een onderdeel van het grote National Capital Integrated Coastal Development (NCICD) project, waarin oplossingen voor dit probleem worden gezocht.

Leerpodium biedt de online e-coaching omgeving waarin digitaal kennis wordt uitgewisseld en waarin de ambtenaren worden gecoacht die naar Nederland komen voor de traineeship. Zeker met grote afstanden en tijdsverschil is het belangrijk om tijd en plaats onafhankelijk te werken.

Bij aankomst bleek Jakarta langzaam te overstromen. Dagen lang regende het heftig. Het belang van ons project werd met elke druppel die uit de hemel kwam nog eens extra onderstreept. Dus, (logischerwijs met minder dan de helft van de verwachte aanwezigen en veel later dan gepland), zijn we dinsdag toch begonnen met de kick-off.

Na regen komt zonneschijn, wij laten ons niet uit het veld slaan. Wij verwelkomen alle ambtenaren en coaches van de Gemeente Rotterdam, het Hoogheemraadschap van Delfland en de Hogeschool Rotterdam met open armen in onze e-coaching omgeving om samen te werken aan de oplossing van dit probleem.