Koorenhuis en KOO

KOO,

Dat is de nieuwe, korte en krachtige, naam van onze partner: Het Koorenhuis.

Uit het bericht op de website van Koo vrijdag:

Koorenhuis is sinds jaar en dag een begrip in Den Haag wanneer het aankomt op de organisatie van kunstonderwijs. Het gelijknamige gebouw het ‘Koorenhuis’, dat zich bevindt aan de Prinsegracht 27, wordt beheerd door Stichting Prins27 en is tevens de locatie van waaruit kunstonderwijs wordt georganiseerd. Het feit dat het gebouw en de kunstonderwijs organisatie tot vrijdag 9 maart dezelfde naam voerden, zorgde voor de nodige verwarring over welke organisatie welke functie vervulde. Dat laat KOO nu achter zich. KOO behoudt het goede van Koorenhuis en neemt daarbij de jarenlange expertise en professionele kunstvakdocenten met zich mee. Kunstonderwijs in Den Haag gaat met KOO een nieuwe tijd tegemoet.  

Sinds juni 2016 is het Koorenhuis in Den Haag een van onze partners. Toen we destijds besloten te gaan samenwerken was de wens vanuit het Koorenhuis om tegen 2020 zo veel mogelijk digitaal te gaan werken. Wij moesten daar de technische schakel in vertegenwoordigen. De technische realisatie van de nieuwe website hoorde daar uiteraard bij.

Er was al een tijd sprake van een naamsverandering. Toen het eenmaal duidelijk was dat het echt ging gebeuren, moest er achter de schermen gewerkt worden aan de realisatie van de nieuwe website, terwijl iedereen tegelijkertijd ervoor moest zorgen dat niets over de naamsverandering uit zou lekken. Dat was best wel eens lastig omdat er veel partijen bij betrokken waren.

De samenwerking tussen KOO (best fijn om het zo nu te kunnen zeggen) en Leerpodium begon met het project ‘In de wolken’ in 2013. Dat ging om kunstonderwijs gericht op speciaal primair onderwijs. Dit project gaat binnenkort weer een nieuwe fase in overigens. Daarna werden we met enige regelmaat gevraagd om mee te denken over andere digitale oplossingen voor projecten. ‘Digital Art and Science (DAS) was daar een van, maar ook ‘Rap voor zn Raap’.

Ondertussen is onze partnerschap een tweede jaar ingegaan. Zoals het er nu uitziet gaat de samenwerking tussen KOO en Leerpodium veel interessante  projecten opleveren. Ook hier kijken we uit naar wat de toekomst te bieden heeft.