h5p

H5P

In eerste instantie heb je wellicht net als ik associaties met printers, die het vaak niet doen.
Toch is het de moeite waard om eventuele vooroordelen overboord te gooien en dit eens nader te bekijken.

H5P is namelijk een handige tool voor het maken van educatieve toepassingen binnen een online omgeving als WordPress of Moodle. Je kunt er Flashcards mee maken maar ook allerlei soorten quizes of een Timeline
Er wordt al een en ander over het platform gepubliceerd, maar graag wil ik twee nieuwe functies onder de aandacht brengen.

De eerste Interactive video is een tool voor het maken van, de naam zegt het natuurlijk al, interactieve video’s. Je kunt zelf video’s uploaden of een link van een website (Youtube, Vimeo) gebruiken. Voorts kun je net als in edpuzzle of ed.ted vragen toevoegen aan de video.

De tweede is Essay. Essay maakt het mogelijk om een open vraag te stellen in een quiz en er meteen feedback op te kunnen laten geven. Je stelt een serie keywords in die in het antwoord voor moeten komen, en de app kijkt na of die voldoende voorkomen in het gegeven antwoord. Klink misschien een beetje vaag, maar volg daarom bovenstaande link voor een voorbeeld.

Zoals gezegd, H5P laat zich eenvoudig plaatsen in WordPress omgevingen en krijgt een eigen plek in het Dashboard (zie foto onder). Op hun developement pagina kun je volgen waar de ontwikkelaars van H5P (veelal ook gebruikers) allemaal mee bezig zijn,
Wij kunnen weer veel klanten blij gaan maken.