Hoe leuk is dit?!

Projectweek? Vakoverschrijdend werken?

Je moet op school met een stel andere vakken een projectweek vullen, of je werkt thematisch en wilt dat vakoverschrijdend aanpakken.
In de worstcasescenario ben je een alfa vak en wordt van je verwacht met de beta’s samen te gaan werken. Of andersom uiteraard. Herkenbaar? Nou is een voor de hand liggende oplossing dat wiskunde ook een taal is en dat je elk je eigen kant op gaat vanuit die premisse.

Alle scenario’s mogelijk

Maar hier volgt dan nog een mogelijke oplossing. Dit kan uiteraard in groepjes worden uitgevoerd waarbij je de taken zou kunnen verdelen of dat je een wedstrijd element eraan toevoegt. Als je goed en wel beschouwt is hier de sky de limit. Als iemand in de groep zich meer gaat verdiepen in de technische kant, kan een ander zich aan de narratief wijden. Plus alle mogelijke tussenliggende mogelijkheden en de mogelijke vervolgen. Het mooie is dat er simultaan aan gewerkt kan worden maar ook op verschillende tijdstippen en plekken.

Laat misschien als inspiratie deze film van de VPRO zien:

 

61. Stelopdracht; micro:bit selecteert, hoofdpersoon, plaatsen situatie

Inleiding

Deze toepassing is bij het taalonderwijs bruikbaar voor het verstrekken van stelopdrachten, waarbij iedere leerling een andere opdracht krijgt.
Bij een druk op knop A genereert de micro:bit een willekeurige hoofdpersoon, een druk op knop B een plaats en een druk op knop A en B een situatie.
Stelopdracht: schrijf een verhaal bij de gegenereerde hoofdpersoon, plaats en situatie.
In de programmacode zijn een zevental hoofdpersonen, plaatsen en situaties opgenomen. U kunt die naar believe aanpassen en uitbreiden.


Benodigdheden:

–  Microbit
– 1 USB kabel voor verbinding met Microbit
– 1 batterijhouder met twee AAA-batterijen


Programmacode
Hieronder ziet u een visuele weergave van de programmacodes van de ‘Stelopdracht-generator’.
Voor het programmeren van de code is gebruik gemaakt van de programmeertaal
Java Script Blocks Editor.

Zie de hele les hier:
https://demicrobit.wordpress.com/61-stelopdracht-microbit-selecteert-hoofdpersoon-plaats-en-situatie/