Niet waar je meteen aan denkt

Misschien heb je na het lezen van de titel associaties met printers.
Toch is het de moeite waard om eventuele vooroordelen overboord te gooien en dit stukje software eens nader te bekijken.

H5P is namelijk een handige tool voor het maken van educatieve toepassingen binnen een online omgeving als WordPress of Moodle. Je kunt er Flashcards mee maken maar ook allerlei soorten quizzen of bv een Timeline.

Interactieve video

Er wordt al een en ander over het platform gepubliceerd, maar we willen graag twee nieuwe functies onder de aandacht brengen.
De eerste, Interactive video, is een tool voor het maken van meerkeuze vragen bij video’s. Je kunt zelf video’s uploaden of een link van een website (Youtube, Vimeo) gebruiken. Voorts kun je net als in edpuzzle of ed.ted vragen toevoegen aan de video.

Essay

De tweede is Essay. Essay maakt het mogelijk om een open vraag te stellen in een quiz en er meteen feedback op te kunnen laten geven. Je stelt een serie keywords in die in het antwoord voor moeten komen, en de app kijkt na of die voldoende worden gebruikt in het gegeven antwoord.

Zoals gezegd, H5P laat zich eenvoudig plaatsen in WordPress omgevingen en krijgt een eigen plek in het Dashboard. Op hun development pagina kun je volgen waar de ontwikkelaars van H5P (veelal ook gebruikers) allemaal mee bezig zijn.

Vele toepassingen

Enkele andere toepassingen zijn: Het maken van grafieken en diagrammen, audio recorder, dictee, memory, woordzoeker, panorama foto, verschillende manieren om afbeeldingen te verwerken tot educatieve materialen en allerlei soorten quizzen.

Leuk om de vele mogelijkheden tijdens de paasdagen te onderzoeken.

Open source software

H5P is open source (dus ook gratis) en wordt op verzoek toegevoegd worden aan Leerpodium ELO’s.
Wij kunnen weer veel klanten blij maken.