Den Haag ‘In de wolken’

kmDe Kunstmagneetscholen in Den Haag zijn van start gegaan met de digitale leeromgeving van Leerpodium en het Koorenhuis: ‘In de Wolken’. Vier scholen voor speciaal onderwijs doen hieraan mee, namelijk De Opperd, Het Mozaiek, de Eerste Nederlandse Buitenschool en de Bernardus..

Via de website komen leerlingen, ouders en docenten in een inspirerende leeromgeving. Het Koorenhuis en de betrokken scholen hebben de doorgaande leerlijnen kunstonderwijs inhoudelijk ingevuld. In samenwerking met Leerpodium is de digitale leeromgeving zó ontwikkeld dat zowel thuis als op school makkelijk te werken is. De docenten kunnen de website in de klas gebruiken voor lesmateriaal. De docenten kunnen de digitale leeromgeving gebruiken als materialenbank, waarin zij materiaal delen. De leerlingen kunnen thuis, eventueel onder begeleiding van hun ouders, het lesmateriaal nog eens bekijken. Of aanvullend materiaal krijgen en extra oefeningen of spelletjes doen.

De oplevering van de digitale leeromgeving staat gepland voor woensdag 30 september 2015. Daarna wordt het gebruik breed uitgerold over scholen voor speciaal en regulier basisonderwijs.