CKV-kunstdossier als digitaal portfolio op Gymnasium Haganum

ckv-kunstdossierDe leerlingen op het Gymnasium Haganum hebben een eigen digitaal portfolio met aparte dossiers voor verschillende vakken. Zo krijgen zij voor het vak ckv een ckv-kunstdossier en voor het vak Nederlands een leesdossier. Wilt u meer weten over de leesdossiers van het Gymnasium Haganum, klik dan hier.

Leerlingen schrijven in hun ckv-kunstdossier bijvoorbeeld verslagen van concerten, museumbezoeken en bioscoopuitjes. Zij leren omgaan met devices voor digitale media als zij bijvoorbeeld aan de slag gaan met fotografie. Door over hun eigen werk te bloggen, leren zij multimedia plaatsen in hun ckv-kunstdossier. Zij kunnen natuurlijk ook foto’s uploaden van zelfgemaakte tekeningen, schilderijen of strips. ook kunnen zij peer-to-peer feedback geven en kan de docent online nakijken.

Op het Gymnasium Haganum zijn afspraken gemaakt over de menustructuur. Zo kunnen docenten altijd hun weg vinden op het persoonlijke ckv-dossier. Leerlingen kunnen zelf bepalen hoe het menu er vervolgens uitziet.