Aftrap IVKO portfolio’s

Ook de laatste schooldag van het jaar zijn we bezig. Vandaag training in portfolio gebruik aan 200 leerlingen van IVKO Amsterdam. Allemaal voor het eerst op hun nieuwe Leerpodium portfolio waar ze vanuit Magister kunnen komen met één druk op een knop.

IVKO heeft gekozen voor Leerpodium vanwege de mogelijkheden die onze netwerken bieden als het gaat om personalisering. Zowel de kunstvakken als de zaakvakken kunnen, afhankelijk van hun eigen didactische wensen, opdrachten plaatsen en feedback geven.
Leerlingen bouwen gedurende hun schoolcarrière een heel eigen portfolio op die ze naderhand zelf als website kunnen hosten.

Kunstportfolio’s. We horen de term steeds vaker ivm de nieuwe eindtermen CKV voor HAVO en VWO die vanaf volgend schooljaar gelden. Een groot deel van het programma bestaat uit het tonen van het proces van kunst ervaren en maken. Het hele programma schreeuwt om digitale portfolio’s en de groeiende mogelijkheden daarvan. Wij worden er erg enthousiast en zoeken partnerscholen die samen met ons pilots willen gaan draaien.

 

Het was wel vroeg!